Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

Lahden valokuvataide ry:n uusien jäsenten kutsunäyttely

IIDA HOLLMÉN & CHRISTOPH BADER
5.–23.9.2018

Iida Hollmén

Vaikka tuulee vastaan -teos kertoo elämäntyönsä Lahden seudun vesiensuojelun parissa tehneen Juha Kedon tarinan. Lahtelainen Keto on toiminut 60-luvulta lähtien Päijät-Hämeessä sijaitsevan Vesijärven ja muiden pienempien järvien kunnostuksen parissa. Hänen toimestaan on perustettu Vesijärvisäätiö ja hän on ollut mukana käynnistämässä monia kansainvälisiä hankkeita sekä aktivoinut muita vesiensuojelun pariin omalla esimerkillään. Vaikka tuulee vastaan on henkilökuva ihmisestä, jolla on päämäärä ja vahva motivaatio vaikuttaa ympäristöasioihin.

Dokumentaarinen teos koostuu Kedon tekstimuotoisista muistoista ja niihin liittyvistä kuvakokonaisuuksista, jotka rakentuvat valokuvista, arkistokuvista, piirroksesta ja äänestä. Galleria Uudessa Kipinässä on esillä osa teoksesta.

Iida Hollmén on valokuvaaja ja ympäristöteknologian insinööri. Hän keskittyy taiteellisessa työskentelyssään ympäristöteemoihin. Vaikka tuulee vastaan on Hollménin lopputyö Lahden Muotoiluinstituutista, joka on toteutettu syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Teos on henkilökohtainen vastaisku hänen kokemalleen ympäristöahdistukselle. Hollménin mielestä ympäristökysymysten tiedostaminen ei vielä anna ratkaisuja niiden selvittämiseksi, vaan tarvitaan myönteistä ilmapiiriä, joka innostaa toimintaan.

http://www.iidahollmen.com

Christoph Bader

"Olen itseoppinut valokuvaaja Saksasta. Muutama vuosi sitten innostuin sekä kuvaamaan filmillä että kehittämään valokuvia pimiössä. Osani kutsunäyttelyssä koostu katukuvista ja kaupunkimaisemista, joita olen kuvannut Lahdessa sekä Hämeessä. Yhdistävänä niissä pidän niiden emotionaalista sisältöä. Käytin erilaisia papereita ja pimiötekniikoita tukemaan ilmaisua."

https://mahdollisuuksia.com/

/files/gimgs/169_vaikkatuuleevastaan-nettikoko-2.jpg
/files/gimgs/169_vaikkatuuleevastaan-nettikoko-5.jpg
/files/gimgs/169_vaikkatuuleevastaan-nettikoko-6.jpg
/files/gimgs/169_vaikkatuuleevastaan-nettikoko-8.jpg
/files/gimgs/169_bader-1.jpg
/files/gimgs/169_bader-2.jpg