Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

Lahden Valokuvataide ry:n kutsunäyttely

LAURI ERIKSSON: Twenty One Portraits
15.1. – 2.2.2014
Avajaiset 14.1.2014 klo 18-20

Galleria Uusi Kipinä, Kenno
Kymintie 1, 15140 Lahti
Avoinna ti-pe 12-18, la-su 12-16

Tammikuussa 2014 avautuvassa ”Twenty One Portraits” -valokuvanäyttelyssä Kenno galleriassa on ensi kertaa Lahdessa esillä valikoima Lauri Erikssonin valokuvaamia muotokuvia yli kolmen vuosikymmenen ajalta.

Valokuvaaja Lauri Eriksson on kuvannut uransa aikana - 80-luvun lopulta lähtien tähän päivään asti - lukuisia muotokuvia. Milloin kohteena ovat olleet politiikan johtonimet, pop- maailman tähdet tai hänen ystävänsä.

Lauri Erikssonin valokuvissa ei tehdä eroa julkisuuden ja yksityisyyden välillä. Hänen kuvaamansa muotokuvat syntyvät tasa-arvoisesta kohtaamisesta ja luottamuksesta. Jokainen kuvaushetki on myös tarina sinänsä. Ja samalla syntyy matka retrospektiiviin ja ajankuvaan.

Lauri Erikssonin valokuvaamia muotokuvia on julkaistu tunnetuissa lehdissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kuten myös kirjoissa ja näyttelyissä.

Lauri Erikssonin valokuvia on nähty sekä kotimaassa että ulkomailla mm. Polaroid- näyttelyssä SuomenValokuvataiteen museossa, Kuopion VBvalokuvakeskuksessa, Design Museossa sekä Tokion Rocket Galleryssa. Hän on julkaissut kaksi valokuvakirjaa ”Suomi Pictures” ja ”Bitter & Sweet”. Lisäksi hänen töitään on nähty sekä kotimaisissa että ulkomaisissa aikakaus-ja sanomalehdissä mm. Zeit, Das Magazin, Esquire, Die Weltwoche, Elle, Image jne.

http://www.erikssonpictures.com/

/files/gimgs/128_laurierikssonlola-lii.jpg