Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

Lahden valokuvataide ry:n uusien jäsenien näyttely


TIINA ERONEN, EMIL HELOTIE, PAULIINA HEINÄNEN, MIKKO KERTTULA, PASI SIIPOLA JA KATI VÄLIMÄKI


8.-25.1.2015
Galleria Uusi Kipinä, Kulma
Kymintie 1, 15140 Lahti
Avoinna ti-pe 12-18, la-su 12-16


Lehdistötilaisuus: ke 7.1.2015 klo 12
Avajaiset ke 7.1. klo 18-20
TIINA ERONEN
REVISITING
places I forgot. (2014)


EMIL HELOTIE
Vesi ja me/ Water and us
Islands of Mindoro and Palawan, Philippines 2014.Rostock, Germany 2013.


PAULIINA HEINÄNEN
Taiteellisessa työskentelyssäni keskityn valokuvaan ja videoon. Olen kiinnostunut kysymyksistä, jotka liittyvät ihmisen identiteettiin ja sisäiseen maailmaan, toisaalta myös ihmisen ja ympäröivän maailman, erityisesti luonnon, suhteeseen.
Instinct of distinction käsittelee nykyihmisen luontosuhdetta kaupunkitilan kautta. Olen kuvannut paikoissa, jotka kaikki ovat vain representaatioita luonnosta: keinotekoisesti luotuja kuvia siitä, mitä uskomme ja tahdomme luonnon edustavan. Esillä oleva triptyykki on osa opinnäytetyötäni Lahden Muotoiluinstituutista, josta valmistun keväällä 2015.


MIKKO KERTTULA
Valokuvaajana minua kiinnostavat erilaiset ihmisten ja asioiden väliset sosiaaliset jännitteet, sekä niiden synnyttämät tapahtumat. Pidän tutkimuksellista työtä tärkeänä välineenä projekteissani. Erityisesti yhteiskunnalliset liikkeet ja ristiriidat motivoivat minua kuvaamaan.
Itsenäisesti tuotettujen töiden ohella työskentelen freelancer-valokuvaajana. Olen myös hankkinut kokemusta mm. elokuvatuotannon sekä media-avustajan tehtävistä. Opintoni valokuvan parissa aloitin Kymenlaakson Kansanopistossa vuonna 2007. Valokuvaajan ammattiin valmistuin Lahden Muotoiluinstituutista keväällä 2013. Tällä hetkellä suoritan kansainvälistä valokuvajournalismin maisteritutkintoa Keski-Ruotsin yliopistossa.
Näyttelyssä esillä oleva kokonaisuus on ote dokumentaarisesta projektistani Skotlanti ja itsenäistymisen mahdollisuus. Ajauduin aiheen pariin ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun puolisoni aloitti opintonsa Edinburghin yliopistossa ja ryhdyin vierailemaan maassa säännöllisesti. Samana vuonna Britannian ja Skotlannin ministerit pääsivät yhteisymmärrykseen Skotlannin itsenäistymisestä käytävästä kansanäänestyksestä. Historiallisen kansanäänestyksen herättämä debaatti antoi minulle erinomaisen mahdollisuuden seurata paikallisen yhteiskunnan tilaa ja kehitystä lähemmin.
18. päivä syyskuuta 2014, Skotlanti äänesti lopulta itsenäistymistään vastaan. Ero Isosta-Britanniasta 307- vuoden jälkeen olisi ollut vaikea. Kiistaa oli syntynyt mm. Pohjanmeren öljystä ja Skotlannin Faslanessa olevista ydinaseista. Myös EU-jäsenyydestä, punnan käytöstä ja rajavalvonnasta olisi pitänyt neuvotella uudelleen. Äänestyksen hetkiä seurattiin hyvin tarkkaan myös muualla Euroopassa.


PASI SIIPOLA
Asun ja työskentelen Lahdessa.


KATI VÄLIMÄKI
Kati Välimäki kuvaa sarjassaan Lukijat ihmisiä, jotka lukevat kännykän tai tabletin näytöltä heille tulleita viestejä. Valokuvien visuaalisuus viittaa menneiden vuosisatojen muotokuviin, mutta henkilöt ovat tämän ajan ihmisiä, valo meidän aikamme valoa. Jokaista on pyydetty keskittymään johonkin heille merkitykselliseen viestiin. Tämä viesti valaisee henkilön kasvot. Näytöllä hehkuvaa viestiä lukeva ihminen on yhtä aikaa sekä fyysisesti läsnä tilassa että lukemansa tekstin kautta henkisesti yhteydessä johonkin toiseen tilaan ja ihmiseen.

Uuden Kipinän näyttelyssä on esillä osa sarjasta.
/files/gimgs/134_untitled.jpg
/files/gimgs/134_kalaspieni.jpg
/files/gimgs/134_img7548-2.jpg
/files/gimgs/134_kykascot1.jpg
/files/gimgs/134_siipola-medicationtime2.jpg
/files/gimgs/134_kativalimakilukijat-001-ahti-hires.jpg