Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

KOREA KOREA

11.3. – 29.3.2009
Galleria Uusi Kipinä, Kenno, Kymintie 1, Lahti

Antti Ahtiluoto, Ahti Kaukoniemi, Salla Pesonen, Sara Pihlaja, Maria Putaansuu, Emilia Rüf,
Anna Salmisalo, Johanna Taskinen, Ella Tommila ja Anne Yli-IkkeläKorea Korea on Lahden Muotoiluinstituutin kolmannen vuosikurssin valokuvaopiskelijoiden ajankohtainen katsaus ilmastonmuutokseen globaalina ilmiönä.

Näyttelyssä 10 nuorta taiteilijaa käsittelee tätä yhä akuutimmaksi nousevaa aihetta ja sivilisaatiomme suurinta uhkaa valokuvan keinoin. Näyttelyyn sisältyy myös videoesitys, jossa perinteinen valokuvareportaasi ja multimedian mahdollisuudet yhdistyvät uudenlaisiksi digitaalisiksi valokuvaesseiksi.

Näyttely on Etelä-Koreassa syksyllä 2008 pidetyn valokuvatyöpajan tulos. Sen vetäjänä toimi valokuvataiteilija Hanna Weselius, ja multivisiot työstettiin yhteistyössä Suomen Kuvalehden kanssa.

Näyttely oli helmikuussa 2009 esillä Helsingissä Galleria Luova.fi:ssä. Uuden Kipinän Galleria Kennossa näyttely toimii osana Valokuvan kevät 2009 –tapahtumaa, jonka järjestävät yhteistyössä Lahden valokuvataide ry ja LAMK Muotoilu- ja taideinstituutti. Näytteyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Kauno ry, Lahden valokuvataide ry ja Markprint Oy.

Kuvat:
Anna Salmisalo (1)
Maija Putaansuu (2)

/files/gimgs/38_annasalmisalo.jpg
/files/gimgs/38_maijaputaansuu.jpg