Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

Valokuvailta #48: Riitta Päiväläinen
ma. 29.10.2018 klo 18-19:30
Lahden kaupungin kirjaston Auditorio,
Kirkkokatu 31, Lahti


Vapaa pääsy


"Kuvitteellisia kohtaamisia"Lahden valokuvataide ry:n järjestämällä luennolla Päiväläinen kertoo taiteensa lähtökohdista ja teemoista, teosten konkreettisesta syntyprosessista ja häntä inspiroivista asioista.

Riitta Päiväläisen valokuvataidetta on usein kutsuttu ”arkipäivän arkeologiaksi” tai ”kirjoittamattoman historiaksi”. Päiväläinen on kiinnostunut vanhojen vaatteiden ja tekstiilien näkymättömästä hiljaisesta historiasta, joka on yhtä aikaa läsnä- ja poissaolevaa. Päiväläinen rakentaa vaatteista ja kankaista maisemaan sulautuvia installaatioita, jotka henkivät taiteilijan subjektiivista luonto- ja maisemakokemusta. Maiseman ja paikan lisäksi keskeisiä teemoja hänen taiteessaan ovat muisti, muistot, jo häviämässä olevat tai kadonneet jäljet sekä erilaiset luonnonilmiöt kuten jää ja tuuli.

Riitta Päiväläinen (synt. 1969, Maaninka) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002.
Vuodesta 1999 lähtien Päiväläisellä on ollut lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen teoksiaan on useissa merkittävissä julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.

http://riittapaivalainen.com/

/files/gimgs/170_windsnest.jpg
/files/gimgs/170_river-bed.jpg