Lahden valokuvataide ry

Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, 15140 Lahti

Instagram
Facebook

© 2007-2022

ANNI LÖPPÖNEN
It looks like snow

7.-25.3.2012
Galleria Uusi Kipinä, Lahti


Galleria Uudessa Kipinässä on esillä osa Anni Löppösen It Looks like snow – näyttelykokonaisuudesta.
Näyttely on ollut kokonaisuudessaan nähtävillä San Franciscossa The Bonnafont Galleryssa viime marraskuussa jossa se julkaistiin myös kirjan muodossa. Lumi mieltä muovaavana ja henkilökohtaista historiaa rytmittävänä tekijänä on ollut osana Löppösen valokuvallista työskentelyä. Näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 2009-2011 kuvattuna sekä Amerikassa sekä Suomessa.

Hiekka näyttää lumelta

Unelmat ja unikuvat käyvät vuoropuhelua todellisuuden kanssa Löppösen teoksissa. Hänen kuvalliset matkakertomuksensa eivät ole ainoastaan asioiden todentamista ja tallentamista, vaan ne antavat katsojalle mahdollisuuden siirtyä teosten avulla paikasta toiseen. Teokset tuovat näin mukanaan uutta hiljaista tietoa tuntemattomasta ja selittämättömästä.

Taiteilijan mielestä monet kokemukset on kirjoitettu ruumiiseen ja samalla sanojen ulottumattomiin. Tuttuus ja vieraus, myyttisyys ja arkipäiväisyys ovat Löppösen mielestä tutkimisen arvoisia asioita. Hän on kiinnostunut ajatuksista, jotka liittyvät jälkien jättämiseen, kuten tyhjän sängyn pelkoon - kysymykseen jääkö minusta jälki tänne.

Anni Löppönen tutkii teoksissaan myös menneisyyden ja nykyisyyden ristiämistä ihmisessä. Matkalla olemisen tematiikka sekä nykyisyyden peilautuminen menneisiin tiedostamattomiin kokemuksiin nousevat esiin Löppösen taiteessa. Vuoropuhelu arkirealismin ja eksistentialismin välillä sekä elämän luontainen kaoottisuus ovat Löppösen mielestä kiinnostavia aiheita. Hän on viehättynyt ristiriidoista, muutoksista ja näiden mahdottomuudesta saada toisiaan haltuunsa.

Löppönen on opiskellut valokuvausta muun muassa San Francisco Art Institutessa Yhdysvalloissa . Hänen teoksiaan on viime vuosina nähty yhteis-, ja yksityisnäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.Kuvat 1.-4.
Anni Löppönen: Untitled, sarjasta It looks like snow, 2011

/files/gimgs/95_lopponen001.jpg
/files/gimgs/95_lopponen002.jpg
/files/gimgs/95_lopponen003.jpg
/files/gimgs/95_lopponen004.jpg